Як правильно обрати та підключити реле напруги ZUBR, якщо у вас генератор, інвертор або джерело безперебійного живлення

Україну по праву можна назвати країною генераторів! Через часті відключення світла майже поряд з кожним магазином, офісною будівлею чи житловим будинком встановлені джерела безперебійного живлення (ДБЖ), інвертори та генератори. 

Звернення користувачів в Технічну підтримку щодо сумісності роботи ZUBR з генераторами та правил підключення до інверторів та ДБЖ, підштовхнули нас детально розкрити відповіді на ці питання в статті.

Як правильно обрати реле, яке буде стабільно працювати з будь-яким інвертором, ДБЖ та генератором? 

Передусім треба пояснити, що інвертори, ДБЖ та генератори бувають різного типу, які на виході мають:
— модифіковану синусоїду;
— не синусоїду (меандр);
— чисту синусоїду.

Після джерел з модифікованою синусоїдою або не синусоїдою (меандр) дозволяється використовувати реле напруги тільки з імпульсним блоком живлення. В асортименті реле напруги ZUBR — це серії D2, CV2, MF2, SR1, D6, MF

Зверніть увагу! Модифікована синусоїда може впливати на вимірювання напруги реле ZUBR з невеликою похибкою.

Після джерел з модифікованою синусоїдою або не синусоїдою (меандр) забороняється використовувати реле напруги ZUBR з конденсаторним блоком живлення (серії R1, D16-63, D25t-63t, V1). Тривала робота понад 5 хвилин від таких джерел може пошкодити реле напруги і призвести до не гарантійного ремонту.

Після джерел з чистою синусоїдою дозволяється підключати реле напруги з конденсаторним або імпульсним блоком живлення, тобто будь-яке реле з асортименту напруги ZUBR.

Як правильно підключити реле напруги до генератора? 

Встановлювати реле напруги можна до та після генератора. Але зверніть увагу, якщо встановити ZUBR після генератора сумнівної якості, робота реле напруги може призводити до помилкових спрацьовувань через нестабільну напругу або відхилення частоти. Це зумовлено інерційністю системи автоматики генераторів.

Сподіваємося, що ця інформація збереже ваш час на пошук потрібних відповідей, а головне підключену техніку від згубного впливу. На будь-які питання наші інженери з радістю нададуть відповідь за телефонами: +38 (067) 328-09-88, +38 (050) 450-30-15 (Viber, Тelegram, WhatsApp) або в приватних повідомленнях в Instagram.