ТОП-7 причин замінити старий терморегулятор

Від роботи терморегулятора залежить стабільність та економічність усієї системи обігріву. У якій ситуації варто замислитися про проведення «операції» з заміни старого терморегулятора новим? Сьогодні ми розберемо 7 можливих причин це зробити.

1. Поломка або некоректна робота старого терморегулятора

Найочевидніша та розповсюджена причина заміни терморегулятора — це вихід із ладу. Також трапляються випадки, коли з часом прилад починає давати збої — мимовільно вмикатися або вимикатися. Це говорить про те, що контактне реле не працює належним чином та потрібно зробити ремонт або заміну термостату.

Коли термостат не працює або працює з помилками потрібно замислитися що краще: відремонтувати старий або ж придбати новий. На вирішення цього питання впливає декілька чинників:

— Вартість усунення неполадки;

— Зручність використання старої моделі;

— Енергоефективність;

— Відповідність висунутим вимогам;

— Зовнішній вигляд.

Якщо старий прилад не влаштовує за декількома пунктами, то потрібно підібрати більш підходящий. Детально про вибір терморегулятора читайте в нашій статті, повністю присвяченій цій темі.

2. Велике споживання електроенергії

Будь-які нагрівальні елементі, у тому числі й тепла підлога, під час роботи споживають велику кількість електроенергії. Знизити енергоспоживання можна, встановивши циклічність роботи нагрівальних елементів або зменшивши потужність нагріву.

Тип терморегулятору для теплої підлоги значно впливає на рівень енергоспоживання:

Механічний терморегулятор. Він дозволяє виставити температуру на одному рівні. Нагрівання буде відбуватися постійно в заданих параметрах. Для того, щоби заощадити, доведеться вручну вимикати та вмикати прилад або ж встановити його на більш низькі значення. Також із допомогою механічного регулятора складно виставити точну температуру нагрівання. Прогрів на 2–3 градуси вище необхідної температури витрачає додаткову електроенергію.

Цифровий термостат. Точна настройка температурного гістерезису потрібна для оптимального прогрівання приміщення без перевитрати електроенергії. У деяких моделях (наприклад, terneo s) є вбудований таймер, завдяки якому можна виставити час до включення. Ця корисна функція дозволяє економити, відклавши нагрів на певний час.

Програмований терморегулятор. Це найбільш зручний та економний варіант терморегулятора для теплої підлоги. Вмикання та вимикання нагрівальних елементів автоматично відбувається за встановленим графіком. Вимикаючи обігрів, коли він не потрібен, ви можете значно заощадити на електроенергії.

Якщо ваші теплі підлоги споживають забагато електроенергії, зверніть увагу на роботу терморегулятора. Іноді достатньо встановити пристрій іншого типу.

3. Часте відключення електроенергії

У застарілих цифрових моделях термостатів для теплої підлоги в разі відключення електрики скидаються всі налаштування. Цифрові та програмовані терморегулятори terneo оснащені енергонезалежною пам’яттю. Тому після ввімкнення електроенергії будуть працювати за встановленою програмою у звичайному режимі.

Якщо у вас часто вимикають електроенергію та виникають проблеми з повторним налаштуванням приладів, то варто їх замінити пристроями з енергонезалежною пам’яттю.

4. Потрібен захист від випадкового регулювання

Якщо у вас у будинку є малі діти, то потрібно подбати про наявність захисту терморегулятора від випадкового натискання. Старі механічні терморегулятори такого захисту не мають, тому краще обрати сучасний механічний (наприклад, terneo mex), цифровий або програмований термостат.

5. Потрібна робота за встановленим графіком

Відключення обігріву, коли ви відсутні вдома, — відмінна можливість заощадити на електроенергії. Але якщо з допомогою вашого терморегулятора не можна встановити графік роботи нагрівачів, такий прийом доставить незручності. Щоби не повертатися в холодний будинок, замініть старий терморегулятор програмованим. Він буде вимикати та вмикати нагрів у вказаний вами час. Наприклад, можна відімкнути нагрів відразу після вашого виходу на роботу та ввімкнути за годину до повернення. Так після роботи вас буде чекати теплий будинок.

6. Є необхідність віддаленого управління

У деяких сучасних програмованих терморегуляторах є функція віддаленого доступу (наприклад, terneo sx). За допомогою мобільного додатку можна з будь-якої точки планети з доступом до мережі інтернет контролювати роботу термостата у вашому будинку.

7. Незадовільний зовнішній вигляд

Іноді після завершення ремонту виявляється, що старий терморегулятор зовні не підходить за стилем до нового дизайну. У такому випадку можна замінити його більш сучасним.

Терморегулятори terneo мають приємний лаконічний дизайн, який органічно впишеться в будь-який сучасний інтер’єр.

Як бачите, причин замінити старий терморегулятор новим terneo багато!