Три системи Розумний будинок до яких можна підключити smart терморегулятор terneo

У більшості людей склався стереотип, що Розумний будинок це дорого. Першопричина в тому, що спочатку було кілька компаній, які випускали досить великий асортимент продукції під своєю торговою маркою. Продукція не сильно масова, яка вимагає значної кількості сил на розробку, а звідси і високу ціну. Крім того сфери, де можна застосувати системи розумного будинку постійного розширюються, що вимагає постійне створення та оновлення пристроїв. Така модель вимагає величезної кількості сил на розробку.

На противагу такому підходу на ринку з'явилися відкриті системи інтегратори, які об'єднують вже існуючі продукти в єдине ціле. З їх допомогою можна об'єднати величезну кількість пристроїв з різними протоколами, в тому числі і смарт терморегулятори terneo, в єдину систему з простим і зрозумілим інтерфейсом. Щоб таке підключення стало можливим ми підготували протоколи підключення. Дана настройка має свої нюанси, але розібравшись одного разу з принципами побудови подальша конфігурація не викликає складності.

Безумовно система Розумний будинок забезпечує високий комфорт і вивільняє час користувача на більш цікаві завдання і відпочинок. За допомогою розумного будинку можна легко дізнатися поточну температуру і вологість в кімнатах, налаштувати розклад опалення, включити потрібне освітлення, а навіть погодувати свого улюбленця або полити улюблені рослини.

Найбільш поширеними відкритими системами до яких можна підключити терморегулятор для теплої підлоги terneo є: 

— Majordomo
— Home Assistant
— Open hub

Навколо кожної з цих систем сформувалося співтовариство, яке оперативно додає нові протоколи, допомагає з підключенням і вдосконалює взаємодію. Кожна з перерахованих систем має код високої якості, як правило якість коду у відкритих системах навіть вище, ніж в закритих, так як люди пишуть код в своє задоволення, звертаючи увагу на деталі.

Всі інструкції по установці і налаштуванню систем ви можете знайти на офіційних сайтах:  

— Majordomo (ru) 
— Home Assistant (en) 
— Open hub (en) 

API terneo завжди доступне тут