Новинка — реле напруги ZUBR D2

Це захисний пристрій компактного розміру. При установці в розподільний щит ЗУБР Д2 займає по ширині тільки два стандартних модуля (2 х 18 мм) на DIN-рейці висотою 35 мм. Щиток в спеціальному виконанні (зі ступенем захисту корпусу IP55, яка відповідає ГОСТ 14254-96) вибирають в разі, якщо в кімнаті підвищена вологість повітря або є небезпека потрапляння вологи на корпус реле.

Підвищену безпеку в процесі експлуатації реле ZUBR D2 забезпечує його вбудований тепловий захист від перегріву. Якщо температура в корпусі пристрою стане вище 80 ºС, воно автоматично зніме живлення з навантаження. А відновлення роботи підключеного обладнання відбувається тільки після зниження температури реле до 60 ºС.

При використанні реле контролю напруги ЗУБР Д2 користувач в змозі самостійно активувати професійну модель відключення навантаження від живлення. Вона дає можливість не від'єднувати ваше обладнання від електромережі, якщо напруга змінюється в безпечних межах в нетривалий період часу.

Крім захисту навантаження шляхом відключення живлення, пристрій ZUBR D2 відновлює роботу обладнання після повернення напруги в задані межі. Ця операція робиться за таймером затримки підключення навантаження. В даному випадку його настройка реалізується щодо двох точок відліку. Точніше — від моменту:

  • Відключення реле.
  • Входження напруги у встановлені межі.

Тривалість затримки (3 — 600 с) користувач може вибрати самостійно, в залежності від різновиду навантаження. Наприклад, приводні двигуни вентиляторів, компресорів в кондиціонерах і холодильниках дуже негативно реагують на прискорені пуски / зупинки. Тому для такого обладнання слід встановлювати затримку на рівні 120 — 180 с.

Завдяки наявності у реле контролю напруги ЗУБР Д2 енергонезалежного модуля пам'яті можливе збереження в ньому до 100 аварійних ситуацій (наприклад — значення напруги або температури всередині корпусу, що викликали спрацьовування реле).

Електричне підключення захисного пристрою ZUBR D2 зроблено максимально простим, за схемою «вхід-вихід». Причому використовувати для цього нульову клему немає необхідності. До клем 1 (фаза L) і 2 (нуль N), розташованих у верхній частині корпусу реле, підключають вхідне живлення. А навантаження — на 3 (L) і 4 (N), розміщені знизу.

Управління настройками роботи реле ЗУБР Д2 здійснюється трьома кнопками. Четверта клавіша «i» служить двом цілям:

  • Розшифровка абревіатур пунктів меню.
  • Перегляд списку аварійних ситуацій.

Є світлодіодний екран для візуалізації інформації системи та поточного значення напруги. Окремий сигнальний індикатор вказує, що «Навантаження підключене». Ступінь яскравості світіння зазначених елементів в режимі очікування також можливо відрегулювати. Це, а також блок живлення реле імпульсного типу значно знижує (до 2,8 мА) внутрішнє енергоспоживання пристрою.

Основні характеристики реле напруги ZUBR D2-63 наступні:

  • Тип реле — поляризоване.
  • Живлення — 100…420 В. Нижня межа по цьому параметру 120…210, верхня 220…280 В.
  • Номінальне значення струму,  який реле здатне пропустити через себе — 63 А; короткочасно, до 10 хвилин допускається 80 А.
  • Номінальне значення потужністі — 13900 ВА.
  • Швидкодія (час відключення) захисного пристрою в разі падіння напруги щодо нижньої межі складає 0,1...10 або не більше 0,04 с (в залежності від значення параметра). При підвищенні — не більш 0,04 с. Допустима кількість комутацій реле під навантаженням — не менше 10000, без неї — 500000 циклів.    

У перспективі заплановано випуск реле моделей ZUBR D2-40 і D2-50 на номінальні струми 40 і 50 А відповідно.

Більш детальну інформацію про реле ZUBR D2 ви можете дізнатися з опису в картці товару.