Огляд новинки: Реле напруги D2

Загальні характеристики ZUBR D2

Модельный ряд ZUBR D2 представлений моделями на 40, 50 та 63 А.

Межі напруги, що виставляються у меню реле напруги:

  • верхня межа. Цей показник реле знаходиться в інтервалі 220…280 V. Як бачите, інтервал доволі широкий, та для багатьох електричних приладів таке підвищення споживаної напруги може бути критичним. Тому вважаємо розумним попередити споживача про те, що не варто перевищувати допустимий рівень напруги обладнання, що використовується вами;
  • нижня межа. У даному випадку це: 120…210 V. Знижена напруга також достатньо розповсюджене явище, яке виникає внаслідок перевантаження електричних мереж. До зниженої напруги у мережі достатньо чутливі всі різновиди електроприладів, які мають у своїй конструкції електродвигуни.

Для вимірювання величини напруги у мережі даним пристроєм використовується алгоритм TrueRMS, найбільш точний на сьогодні спосіб вимірювання електричних величин. Він став найбільш прогресивним внаслідок широкого розповсюдження електроприладів за несинусоїдальними характеристиками струмів, що споживаються.

Реле даного модельного ряду має білу світлову індикацію екрану. Найближчим часом планується випуск модельного ряду D2 з червоною світловою індикацією екрану.

Технічні переваги даного реле

Принциповою відмінністю ZUBR D2 від попередніх реле компанії є можливість вибору типу часу затримки подачі напруги після аварійного спрацьовування:

  • відлік часу затримки починаючи з моменту відновлення напруги;
  • відлік часу затримки з моменту вимкнення реле. Цей тип затримки враховує час дії аварійної ситуації в загальному часі затримки вмикання.

При обох типах часу затримки, є можливість встановити час затримки в інтервалі від 3 секунд до 10 хвилин.

Крім того, нововведенням для розробок компанії є наявність в меню цієї моделі розширеного журналу фіксації аварійних спрацьовувань. Журнал здатний зберігати в незалежній пам'яті до 100 останніх аварійних випадків вимкнення реле. Огляд користувачем журналу здійснюється за допомогою кнопки, позначеної символом «i» (information) з відображенням аварійного показання і номером спрацьовування реле.

Конструктивні особливості реле

Перше, що впадає в вічі навіть при поверхневому огляді пристрою, це його габарити. Та насправді, ширина цієї моделі помітно менше, ніж у інших модифікацій. Складає вона 36 мм, що за розмірами відповідає ширині двох стандартних модулів на DIN-рейці. Тобто займає значно менше простору в розподільному щитку!

Також істотною перевагою реле компанії DS Electronics є електричні контакти клемного типу. Контакти потужні, місткі та надійні, що традиційно для розробок нашої компанії.

Недосконалості електричних мереж в Україні присвячено безліч статей та досліджень. Безумовно, мережі, які було спроектовано десятки років тому, є застарілими. Прогрес невблаганний, та за ці роки споживання електричної енергії навіть на побутовому рівні зросло багаторазово. Ми, звичайні споживачі послуг електропостачання, мало можемо вплинути на можливість реконструкції недосконалого та застарілого обладнання, що експлуатується електромережами. Але убезпечити власну побутову техніку ми можемо!

Тим більш, що зробити це нескладно, використовуючи пристрої серії D2 від компанії DS Electronics.