Види і особливості терморегуляторів для теплої підлоги

В асортименті нашої компанії є цілий ряд терморегуляторів terneo для систем опалення типу «тепла підлога».

У найзагальнішому вигляді розрізняють регулятори:

• Електромеханічні;
Цифрові;
Програмовані — віддалено через мережу Wi-Fi і/або за допомогою кнопок.

За способом монтажу ці терморегулятори бувають настінними (вбудовуються в установчу коробку-підрозетник) або встановлюються на
DIN-рейку. Всі види терморегуляторів для теплої підлоги комплектуються зовнішнім датчиком температури з з'єднувальним проводом. Крім цього, регулювальні пристрої terneo під теплу підлогу розрізняють в залежності від діапазонів підтримуваної температури:

• (–9…+99) ºС.
• +(5...35, 40, 45, 60 або 90) ºС.
• +(10...40) ºС.

Розберемося в особливостях кожного виду терморегуляторів для підлоги.

До електромеханічних терморегуляторів terneo для теплої підлоги відносять моделі mex, rtp і a. Такі регулятори по своєї суті є аналоговими пристроями, які відрізняються простотою конструкції і надійною схемою. Саме через максимально спрощену схемотехніку вони доступніше за ціною, ніж цифрові моделі і програматори. Електромеханічні терморегулятори найчастіше використовують, коли в кімнатах потрібно постійно підтримувати одне і теж значення температури. Між собою вони відрізняються наявністю (моделі mex і a) окремого тумблера (кнопки) для включення / виключення пристрою або відсутністю його (rtp). Такий тумблер включає або відключає регулятор без обертання колеса установки температури, тобто зі збереженням її налаштування. Ця опція недоступна для моделі rtp, яка активується обертанням колеса термостата.

До цифрових регулюючих пристроїв відносять моделі st, s, b і k2. Вони більш технологічні, зручніше у користуванні, є інформативний цифровий екран. На ньому візуалізується задане значення температури і інформація, пов'язана з меню і настройками терморегулятора. Для управління їх роботою використовуються звичайні або сенсорні кнопки. Такі прилади більш зручні в експлуатації. Вони регулюють температуру точніше (в порівнянні з електромеханічними) за рахунок плавного характеру цього процесу.

Більш широкий вибір налаштувань режимів роботи і, відповідно, економії споживаної електроенергії (до 70%) при експлуатації теплої підлоги пропонують програмовані терморегулятори ax, sx, pro і sen. Для моделей ax і sx всі маніпуляції з програмування доступні з кнопок або віддалено, через модуль Wi-Fi і інтернета. А для pro і sen — тільки за допомогою кнопок. Їх застосування дозволяє споживачеві один раз запрограмувати тижневий графік роботи опалення, який буде постійно повторюватися. Є можливість задавати від трьох (pro, sen) до шістнадцяти (ax, sx) за добу періодів підтримки комфортної температури в приміщенні.

 

Користувачам всіх програмованих терморегуляторів теплої підлоги для настройки доступні 3-и режиму роботи — «Таймер», «Ручний» або «Від'їзд». Статистичні дані по споживанню електроенергії опаленням (за добу, тиждень, місяць або весь період експлуатації) зберігаються в незалежній пам'яті пристроїв (моделі pro і sen) або ж передаються (ax, sx) на обліковий запис споживача, створений в інтернеті.

Для всіх моделей терморегуляторів (за винятком mex, rtp і a) доступна опція блокування клавіш, щоб уникнути несанкціонованої зміни налаштувань терморегулятора. А для sx, sen, ax, pro активована додаткова можливість зміни температурного гістерезису в діапазоні від 0,5 до 1...10 °С. Зручною є функція виявлення відкритого для провітрювання вікна / двері і меню вибору програм на 4-х мовах (pro). Додатковий рівень комфорту забезпечує можливість вибору одного з десяти рівнів яскравості екрану (sx, ax, pro).

Додаткові функціональні можливості закладені в конструкцію терморегулятора terneo s. Це таймер затримки включення теплої підлоги з діапазоном налаштувань (0,5 – 99 годин). Є лічильник часу роботи пристрою з навантаженням, показання якого зберігаються в модулі пам'яті. Ця інформація допоможе користувачеві контролювати споживану електроенергію і розрахувати свої витрати на неї.