Терморегулятори terneo vs китайські терморегулятори

В інтернеті можна знайти багато порад та рекомендацій про те, як правильно обрати термостат, тому у цій статті ми не будемо давати поради, а порівняємо моделі від DS Electronics з китайськими аналогами. Відразу оговоримо, що порівняння будемо проводити не з товарами з Аліекспрес, якість яких ніхто не гарантує, а з продукцією відомих китайських марок.

Порівняння характеристик

Проведемо порівняння за основними характеристиками, які визначають якість приладу та його функціональність:

Схема

При виробництві terneo використовуються тільки якісні комплектуючі від відомих світових виробників EPCOS, HTC, Samsung. Це забезпечує стабільну безперебійну роботу приладів довгий час.

З яких елементів складається схема китайського терморегулятора можна дізнатися, лише розібравши його на запчастини. Отже, працездатність пристрою може бути непередбачена.

Якість збирання

Компанія DS Electronics має автоматизовану лінію збирання пристроїв. Якість виготовлення контролюється на кожному етапі виробництва. Також налагоджена та сертифікована система управління якістю ISO 9001:2015.

Великі китайські заводи також мають автоматизовані лінії. У багатьох налагоджена система менеджменту якості продукції. Додаткову інформацію можна дізнатися з паспорта.

Матеріали корпусу

terneo мають корпус з європейського полікарбонату з додаванням антипіренів, які перешкоджають горінню. Цей матеріал не токсичний та не руйнується під впливом зовнішнього середовища.

У виробництві китайських терморегуляторів використовується негорючий ПВХ, однак при сильному нагріванні можуть виділятися токсичні хлорорганічні сполуки. Також ПВХ чутливий до впливу сонячних променів та з часом корпус може втратити первісний колір та стати крихким.

Інструкція

Інструкція до terneo первісно складається російською та українською мовами, тому невірне трактування виключене. Також на Youtube та у соціальних мережах є безліч оглядів та навчальних матеріалів, які допоможуть підключити та налагодити прилади. Якщо питання все ж залишилися, то працює гаряча лінія за телефоном, через Viber, facebook, а також на сайті компанії.

Китайські виробники часто надають інструкції російською мовою, але в них часто зустрічаються деякі «складності» перекладу, які не завжди можна зрозуміти. Невірне трактування може призвести до помилок підключення та налаштування приладу.

Сервісна доступність

Компанія DS Electronics надає гарантію на terneo у 3 роки з дня продажу. У разі несправності приладів для заміни або ремонту можна звернутися безпосередньо у сервісний центр компанії у Києві або ж у автоматизовані сервісні центри за місцем проживання. Тестування та ремонт проведуть у найкоротші терміни.

Для ремонту або заміни китайських терморегуляторів прийдеться звертатися у сервісні центри, які власними силами намагатимуться усунути неполадку. У разі, якщо неполадку усунути не вдасться, прийдеться відправляти прилад у Китай. Це може зайняти значний час.

Відповідність державним нормам та стандартам

terneo відповідають всім державним нормам конкретної держави та мають сертифікати, які це підтверджують. Наявність необхідних сертифікатів для китайських приладів потрібно додатково уточнювати у дилерів продукції.

Безпечність

Терморегулятори terneo безпечні у використанні. Окрім корпусу з самозатухаючого полікарбонату, цифрові прилади мають додатковий вбудований термозахист та блокування кнопок. Якщо пристрій нагріється до температури вище заданої, то спрацює захист й відключиться силове реле, яке зніме напругу з навантаження до моменту охолодження.

Китайські прилади звичайно не оснащуються додатковими засобами захисту.

Програмне забезпечення

Для terneo розроблено власне унікальне програмне забезпечення. Воно дозволяє провести оптимальне налаштування обладнання та скоротити витрати енергії. Варто відзначити, що у порівнянні з аналогами, сам прилад споживає менше електроенергії.

Ціна

 Терморегулятори від компанії DS Electronics лише трохи дорожче китайських аналогів.

 Порівняльна таблиця

Замість власних висновків, пропонуємо узагальнюючу таблицю, за якою можна зробити висновки самостійно.

Характеристика

terneo

Китайський аналог

Схема

Використання комплектуючих EPCOS, HTC, Samsung

Комплектуючі невідомих виробників

Якість збирання

Автоматизована лінія збирання. Контроль на всіх етапах виробництва. Сертифікована якість. 

Автоматизована лінія збирання. Невідомо як контролюється якість. наявність сертифікатів потрібно уточнювати.

Матеріал корпусу

Полікарбонат за додаванням антипіренів, які перешкоджають горінню

Негорючий ПВХ

Сервисна доступність

Авторизованні сервісні центри, заміна несправного товару проходить оперативно

Ремонт силами місцевих сервісних центрів, заміна товару через Китай

Відповідність державним нормам

Є всі необхідні сертифікати відповідності 

Потрібно уточнювати

Безпечність

Корпус з полікарбонату, який не підтримує горіння. Додатковий термозахист

АВС-пластик, без інформації про горючість

Ціна 

від  450 грн.

від  400 грн.