terneo rk — універсальний терморегулятор для електрокотлів

Терморегулятор terneo rk — це відмінне рішення для управління електрокотлом і захисту водопроводу від замерзання. Щоб дізнатися про всі особливості даного терморегулятора, дивіться відео або читайте його розшифровку далі!

Коротка характеристика

terneo rk не просто забезпечує стабільну роботу — це апгрейд вашого старого електрокотла і порятунок систем трубопроводів в зимовий період. Одна з особливостей цього терморегулятора застосування для систем з великою потужністю навантаження (до 7000 ВА). Але і це не межа! У парі з контактором, потужність навантаження може бути збільшена (залежить від характеристик контактора, він в комплект не входить і підбирається індивідуально).


Пристрій здатний підтримувати температуру:

  • від -55 до +125 ° С, вимірюючи її цифровим датчиком, який входить в комплект,
  • від -30 до 85 ° С, вимірюючи її аналоговим датчиком.

Терморегулятор виконаний у трьохмодульном корпусі на DIN-рейку з негорючого полікарбонату. На цифровому екрані відображається температура і системні повідомлення, це спрощує навігацію по меню. Важливо, що задані параметри під час роботи надійно зберігаються в незалежній пам'яті пристрою. На лицьовій частині пристрою є один світлодіод, що сигналізує про включення нагріву.

Схема підключення

Напруга подається на клеми 3 і 4, причому фаза (L) визначається індикатором і підключається до клеми 4, а нуль (N) — до клеми 3.
З'єднувальні дроти навантаження підключаються до клеми 5 і до нульового клемника (в комплект не входить). Датчик температури підключається до клем 1 і 2.

Функціонал terneo rk

Далі ми опишемо функціонал для прошивки 1.3. Якщо у вас інша версія прошивки, можливості терморегулятора можуть відрізнятися.

Отже, регулювання температури здійснюється за допомогою кнопок «+» або «-». Нагрівання включиться, коли температура уставки буде вище температури датчика.

Для навігації по функціональному меню скористайтеся середньою кнопкою, для зміна налаштувань меню - кнопками «+» і «-». Перше натискання викликає блимання параметра, наступне - зміна.

Пункти меню:

Гістерезис — різниця між температурою включення і вимкнення навантаження. Чим менше гістерезис, тим точніше підтримується температура. Можливе налаштування в межах від 0,5 до 25 ° С;
Запуск / скидання таймера — під час запуску навантаження вимкнеться, а екран відобразить час, що залишився до включення навантаження;
Таймер — дозволяє відкласти роботу регулятора на заданий вами час;
Поправка температури на екрані для внесення коригування показань на екрані регулятора;
Інверсне управління навантаженням для управління навантаженням, що використовує нормально замкнутий контакт.

terneo rk дозволяє зафіксувати час роботи навантаження за певний проміжок часу. Наприклад, вам необхідно дізнатися, скільки електроенергії витрачено за добу. Для початку розрахунку скиньте лічильник. Потім через добу перегляньте, скільки часу за добу пропрацювало навантаження (наприклад, 2 години). Потужність навантаження, якою управляє терморегулятор - 3кВт на годину. Шляхом математичного розрахунку, дізнаємося, що енергоспоживання за добу складає приблизно 6 кВт у цьому випадку.

Для скидання всіх налаштувань на заводські затисніть три кнопки і утримуйте більше 12 с. На екрані з'явиться напис «dEF». Після відпускання кнопок очиститься екран і терморегулятор перезавантажиться.

Окремо виділимо термозахист terneo rk: за умови зростання температури всередині корпусу вище 80 ° С, відбудеться аварійне вимкненення навантаження. На екрані 1 раз в секунду буде висвітлюватися інформація про перегрів. Відновлення роботи станеться після зниження температури до 60 ° С. Якщо захист спрацює більше 5 разів поспіль, терморегулятор заблокується до тих пір, поки температура всередині корпусу не знизиться до 60 ° С і не буде натиснута одна з кнопок.