Як обрати терморегулятор для інфрачервоного обігріву

Терморегулятор для інфрачервоного опалення це пристрій для регулювання та підтримки на заданому рівні температури повітря в приміщенні. Для управління роботою систем на основі електричних інфрачервоних панелей частіше за інші використовують терморегулятори торгової марки terneo. Всі вони в стані поставки мають вбудований датчик температури повітря і не комплектуються таким для підлоги. Електричні конвектори частіше зустрічаються з вже вбудованим в корпус обігрівача терморегулятором.

Перевага окремого терморегулятора в порівнянні з вбудованим в корпус:

  • Окремий регулятор простіше в управлінні: ЖК-екран достатньої площі і широкі можливості індивідуальної настройки. Цифровий екран вбудованого регулятора здатний відображати всю інформацію у вигляді всього трьох символів, що ускладнює навігацію і управління.
  • Питання вартості. До окремого терморегулятора бренду terneo допускається підключення декількох конвекторів або інфрачервоних обігрівачів (сумарна активна потужність 2 - 3 кВА), що економічно доцільніше покупки кількох нагрівачів з вбудованим регулюванням.

На якій стадії зараз ваш ремонт?

Якщо інфрачервоні панелі підключаються в процесі ремонту приміщення, краще поставити терморегулятор в підрозетник (вбудованого виконання). Зрідка терморегулятор в підрозетник монтують способом накладного монтажу, а кабелі підводять до нього за допомогою пластмасових кабельних каналів різного перетину.

Якщо ремонтні роботи вже виконані, варто віддати перевагу терморегулятора в розетку.

Яка площа приміщення, що обігрівається?

Чим більше площа приміщення, що обігрівається, тим доцільніше вибрати програмований терморегулятор для забезпечення економії. Причому економія електроенергії абсолютно не впливає на мікроклімат в приміщенні. Досяжний рівень економії електроенергії може скласти близько 50 %. Терморегулятор буде підтримувати комфортну і економну температуру в залежності від вашого ритму життя. Вночі або при тривалій відсутності людей рекомендуємо налаштувати нагрів не більше 15−16 °С.

Прогресивним рішенням стане Wi-Fi програмований регулятор. З метою оптимізації енерговитрат на обігрів в terneo rzx доступна статистика енергоспоживання.

 

На скільки високі у вас вимоги до комфорту?

Залежно від функціоналу розрізняють наступні терморегулятори для обігрівачів: електромеханічні, цифрові і програмовані. Бездоганного комфорту можна домогтися за допомогою тижневих програмованих регуляторів. У програмованих з кнопок terneo pro, pro-z і sen можна задати до 6-ти, а в terneo rzx до 16-ти температурних інтервалів на добу.  

Електромеханічні і цифрові терморегулятори

Загальним є наявність чутливого елемента датчика температури на основі біметалічної пластини. Це два металу (зі своїми значеннями коефіцієнта теплового розширення), які шляхом пресування перетворені в однорідну пластину. При нагріванні до заданої температури вона через різні коефіцієнти згинається в сторону матеріалу з меншим його значенням. При цьому одночасно розмикаються контакти подачі живлення на нагрівач. До цих різновидів відносять терморегулятори terneo моделей rz, srz, vt і rol. Вони відрізняються:

  • підтриманням однієї постійної температури;
  • простотою управління: кнопки або коліщатко;
  • базовим набором функцій.

Програмовані терморегулятори

Доступні три основні режими експлуатації регулятора  — «Таймер», «Ручний» і «Від'їзд». Для ведення статистики енергоспоживання і більш точного регулювання температури дані про потужності приладів вносять в незалежну пам'ять пристрою. Можливо змінити гістерезис температури в діапазоні (0,5-10 °С) або яскравість екрану. Їх основними перевагами від цифрових та електромеханічних стали: 

  • нагрів згідно до тижневого розкладу;
  • доступні інші, унікальні в своєму роді функції: попередній прогрів, активація півгодинної паузи в обігріві в разі провітрювання приміщення;
  • високий рівень теплового комфорту;
  • значна економія електроенергії.

Wi-Fi програмований терморегулятор terneo rzx віддалено управляється за допомогою смартфона, планшета або комп'ютера з доступом в інтернет.