Програмовані терморегулятори для інфрачервоного обігріву

Завдяки програмованому терморегулятору можна скористатися перевагами «інтелектуального» обігріву. Важливою перевагою інфрачервоної панелі є миттєве відчуття людиною теплового комфорту відразу після включення приладу.

Найчастіше інфрачервона панель позбавлена ​​вбудованого терморегулятора, так як при розміщенні його на корпусі нагрівача він навряд чи коректно вимірюватиме температуру повітря за допомогою внутрішнього термодатчика. Тому терморегулятори для опалення інфрачервоними нагрівачами роблять виносними. Найчастіше зустрічаються електричні конвектори з вбудованим терморегулятором.

Зовнішні терморегулятори для обігрівачів інфрачервоного типу найчастіше виконані в корпусі для монтажу в підрозетник або розетку. Програмованими моделями регуляторів під інфрачервоний обігрів є terneo rzx, pro, pro-z і sen. Налаштування режимів їх роботи активуються за допомогою клавіш.

А цифрові терморегулятори rz, srz, vt і електромеханічний rol функцій програмування не мають. Останній регулятор досить простий в управлінні, з самодіагностикою.

Прилад vt сигналізує про коротке замикання або несправності вбудованого термодатчика. Цей датчик для більш точного вимірювання температури можна відкалібрувати, ввівши в пам'ять потужність навантаження.

rz, srz комплектуються виносним термодатчиком. У них є лічильник роботи регулятора під навантаженням, показання якого можна скинути. Є можливість включити нагрівач з затримкою часу від 30 хвилин до 99 годин. Різниця між цими моделями – в управлінні звичайними (rz) або сенсорними (srz) клавішами.

Терморегулятор-програматор з Wi-Fi - модулем

Цікаве рішення представляє собою терморегулятор-програматор terneo rzx, забезпечений модулем Wi-Fi. З його допомогою здійснюється дистанційне керування (за допомогою iOS і Android додатків або аккаунта my.terneo.uaінфрачервоними панелями. Підключення терморегулятора до мережі Wi-Fi займає кілька хвилин. Цей регулятор робить можливим введення чергування 16-ти періодів підтримки різних температур (включаючи комфортні і економ) на тиждень вперед. Причому ці настройки робляться відповідно до особистих уподобань користувача. Змінити цей температурний графік легко за допомогою смартфона, наприклад, в тому випадку, якщо ви повертаєтеся додому раніше звичайного. Дистанційне керування з обмеженнями (для сторонніх) доступу до налаштувань зручно в тому випадку, якщо вдома залишилися діти або люди похилого віку.

Графіки енергоспоживання в «хмарі»

Графік споживання електроенергії та її статистика збережені за допомогою хмарних технологій. При тимчасовому збої каналу зв'язку ці дані зберігаються в незалежній пам'яті терморегулятора. Ви можете переглянути зміни температури і пов'язаного з нею енергоспоживання (в кВт * годинах) за добу, тиждень, місяць або рік. Після аналізу динаміки і значень в окремі проміжки часу легше виробити оптимальний розклад нагріву для максимальної економії електроенергії.

Режим роботи за вашим вибором

Можливі режими функціонування терморегулятора – «Таймер», «Ручний» і «Від'їзд».

«Таймер» дозволяє задавати до 16-и періодів підтримки різної температури за добу. Причому значення температури може бути економним, комфортним або будь-яким довільним.

Економна температура підтримується в режимі «Від'їзд» при тривалій відсутності людей і швидко піднімається до комфортної перед їх приїздом.

«Ручний» режим – прямий контроль заданого значення температури повітря.

Допускається підключення до терморегулятора 2 – 3 інфрачервоних нагрівача шляхом об'єднання їх кабелів живлення. Їх сумарна потужність не повинна перевищувати 2000 ВА. Додаткової економії електроенергії і продовження терміну служби реле сприяє можливість регулювати гістерезис з 1 до 2 ... 3 ° С. Ця опція доступна для rzx, pro-z і sen.

pro-z і pro мають додаткові функції – виявлення відкритого вікна (з виключенням на 30 хвилин нагріву) та попереднього нагріву або охолодження, які покликані прискорити настання комфортних умов.